۳ کارکرد دقیق سورتینگ چای که تا کنون نمی دانستید
سورتینگ چای همانطور که در مطلب پیشین به آن اشاره شد، در دسته بندی ها و طبقه بندی های مختلفی قرار می گرفت.
از دسته بندی هایی که به آنها اشاره کردیم، “وزن” یکی از مهم ترین ها بود. کارخانه های مختلف با میزان ورودی چای خود و بنا بر نیازشان ، اقدام به خرید دستگاه های سورتینگ چای در اوزان ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلو، ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم و ۴۰۰ کیلوگرم تا ۱ تن می کنند.
همچنین در مطلب قبل توضیح داده شد که چه تفاوتی میان چای فله ای و چای بسته بندی سورت شده وجود دارد.
این مطلب را دوباره یادآوری می کنیم که الزاما هر چای فله ای، به معنای چای سورت نشده نیست بلکه چای بسته بندی و دارای پروانه استاندارد، این مهم را به ما می گوید که در دستگاه های استانداردی نیز فیلتر شده اند.
۱. دیگر کارکردهای سورتینگ چای چه هستند؟
سورتینگ چای که در به دستگاه های آن سورترهای چای گفته می شود، فناوری منحصر به فرد و اختراع بشری مهمی هستند که سلامتی بیشتری را برای ما به ارمغان آورده اند.
این دستگاه ها به این شکل عمل می کنند که به طور مثال وقتی ۱ تن یا ۸۰۰ کیلوگرم چای وارد آنها می شود، نیازی دیگر به چشم غیرمسلح نیست که سره را از ناسره در آن تشخیص دهد و جدا کند.
اصولا چنین چیزی هم میسر نیست. واقعا چه کسی می تواند ۸۰۰ کیلوگرم چای را “پاک” کند؟
شیوه کار این گونه است که تمام این ۸۰۰ کیلو، وارد دستگاه می شود و از اینجا به بعد، این فیلترها یا سورترها هستند که باقی کارها را به خوبی انجام می دهند.
سورتینگ چای در آغاز که با حجم بزرگی از این محصول مواجه می شود، با دوربین های فوق حرفه ای ۵۴۰۰ پیکسلی، اقدام به جداسازی بر اساس فیلترهای رنگ، اندازه و شکل و ابعاد می کند.
۲. فیلترهای مختلف چگونه عمل سورت را انجام می دهند؟
اگر فیلترهایی که از آنها صحبت کردیم را در نظر بگیریم، شیوه کار اینگونه است.
-
رنگ چای
برگهای چای وارد دستگاه شده اند. قرار است خروجی ای که به ما می دهد چای سیاه باشد. متخصص دستگاه پس از وارد شدن چای ها، از طریق سیستم RGB، رنگ “فقط سیاه” را به دستگاه معرفی می کند و کلید استارت را می زند.
از این به بعد دستگاه با قدرت پردازش بالای رنگ، شروع به جداسازی هر آنچه که سیاه نیست می کند. این دقت باید بسیار بالا باشد چرا که کاملا باید فقط سیاه ها جدا شوند.
دقت بفرمایید که رنگ سیاه در این جا یک اصطلاح برای چای سیاه است که در برخی کشورها به آن چای قرمز هم گفته می شود. مقصود ما این است که دقیقا بر اساس کد رنگ های کامپیوتری، رنگ چای سیاه از سایر رنگ ها تمییز و تشخیص داده می شود.
همین اتفاق در خصوص چای سبز می افتد. برگ های چای سبز به داخل دستگاه ریخته می شوند و از این بعد هر رنگی به جز سبز، فیلتر و الباقی به عنوان ضایعات تخلیه خواهند شد.
-
اندازه چای
این مورد آنچنان کارایی در خصوص محصول چای ندارد. فیلتر سایز یا اندازه در دستگاه های سورتینگ چای کمتر استفاده می شود اما در پروسۀ سورتینگ برنج نقش زیادی ایفا می نمایند.
در خصوص ابعاد و شکل نیز می توان به دستگاه های سورتینگ دیگر نظیر سورتینگ مرغ و ماهی اشاره کرد چرا که در خصوص چای، این موارد بسیار کمتر به کار می آیند؛ مگر آنکه چیزی بسیار بزرگتر از برگ چای توسط دستگاه شناسایی شود.
۳. کارکرد نوارهای سورتینگ چای
پس از پایان فاز اول سورتینگ چای توسط دستگاه ها، محصولات بر روی ۳ نوار یا سینی ریخته می شوند.
- نوار اول وظیفه اش این است که هر چه دستگاه ندیده را بازبینی کند. شیوه کار اینگونه خواهد بود که اگر ضایعاتی در این میان دیده شود، دوباره آن بخش از محصول به دستگاه باز می گردد تا دوباره سورت شود.
- وظیفه نوار دوم بازبینی عملکرد نوار اول و خود دستگاه است. به این شکل که اگر دستگاه، ریزبینی دقیقی بر روی برخی قسمت ها نداشت و نوار اول نیز آن را پیدا نکرد، نوار دوم با ریزبینی دقیق تری این کار را انجام دهد.
- اما اگر یک دانه ناخالصی یا ضایعاتی از فیلتر یا نوار دوم هم رد شد چه می شود؟ در این مرحله نوار سوم که سنجش بسیار ریز و موشکافانه ای دارد، وارد عمل شده و جز به جزء محصول را بررسی می کند.
وجود ۳ نوار به معنای این نیست که دستگاه یا نوار اول کار خود را خوبی انجام نمی دهند بلکه صرفا برای خروجی یک محصول کاملا خالص و استاندارد است.
در بسیاری از موارد پس از عبور محصول از نوار اول، عین همان را نوار دوم و سوم نیز تایید می کنند و کار با سرعت بیشتری پیش می رود.