تهران ، خیابان میرداماد ، کوچه آناهیتا شرقی ، پلاک ۱ ، طبقه چهارم

ایمیل:

تلفن: ۲۲۸۸۹۱۷۶ - ۲۲۸۷۴۳۲۵

همراه : ۰۹۱۲۲۵۰۹۴۶۰

 

بلاگ

سورتینگ چای همانطور که در مطلب پیشین به آن اشاره شد، در دسته بندی ها و طبقه بندی های مختلفی قرار می گرفت.

از دسته بندی هایی که به آنها اشاره کردیم، “وزن” یکی از مهم ترین ها بود. کارخانه های مختلف با میزان ورودی چای خود و بنا بر نیازشان ، اقدام به خرید دستگاه های سورتینگ چای در اوزان ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلو، ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم و ۴۰۰ کیلوگرم تا ۱ تن می کنند.

همچنین در مطلب قبل توضیح داده شد که چه تفاوتی میان چای فله ای و چای بسته بندی سورت شده وجود دارد.

این مطلب را دوباره یادآوری می کنیم که الزاما هر چای فله ای، به معنای چای سورت نشده نیست بلکه چای بسته بندی و دارای پروانه استاندارد، این مهم را به ما می گوید که در دستگاه های استانداردی نیز فیلتر شده اند.

۱. دیگر کارکردهای سورتینگ چای چه هستند؟

سورتینگ چای که در به دستگاه های آن سورترهای چای گفته می شود، فناوری منحصر به فرد و اختراع بشری مهمی هستند که سلامتی بیشتری را برای ما به ارمغان آورده اند.

این دستگاه ها به این شکل عمل می کنند که به طور مثال وقتی ۱ تن یا ۸۰۰ کیلوگرم چای وارد آنها می شود، نیازی دیگر به چشم غیرمسلح نیست که سره را از ناسره در آن تشخیص دهد و جدا کند.

اصولا چنین چیزی هم میسر نیست. واقعا چه کسی می تواند ۸۰۰ کیلوگرم چای را “پاک” کند؟

شیوه کار این گونه است که تمام این ۸۰۰ کیلو، وارد دستگاه می شود و از اینجا به بعد، این فیلترها یا سورترها هستند که باقی کارها را به خوبی انجام می دهند.

سورتینگ چای در آغاز که با حجم بزرگی از این محصول مواجه می شود، با دوربین های فوق حرفه ای ۵۴۰۰ پیکسلی، اقدام به جداسازی بر اساس فیلترهای رنگ، اندازه و شکل و ابعاد می کند.

۲. فیلترهای مختلف چگونه عمل سورت را انجام می دهند؟

اگر فیلترهایی که از آنها صحبت کردیم را در نظر بگیریم، شیوه کار اینگونه است.

  • رنگ چای

برگهای چای وارد دستگاه شده اند. قرار است خروجی ای که به ما می دهد چای سیاه باشد. متخصص دستگاه پس از وارد شدن چای ها، از طریق سیستم RGB، رنگ “فقط سیاه” را به دستگاه معرفی می کند و کلید استارت را می زند.

از این به بعد دستگاه با قدرت پردازش بالای رنگ، شروع به جداسازی هر آنچه که سیاه نیست می کند. این دقت باید بسیار بالا باشد چرا که کاملا باید فقط سیاه ها جدا شوند.

دقت بفرمایید که رنگ سیاه در این جا یک اصطلاح برای چای سیاه است که در برخی کشورها به آن چای قرمز هم گفته می شود. مقصود ما این است که دقیقا بر اساس کد رنگ های کامپیوتری، رنگ چای سیاه از سایر رنگ ها تمییز و تشخیص داده می شود.

همین اتفاق در خصوص چای سبز می افتد. برگ های چای سبز به داخل دستگاه ریخته می شوند و از این بعد هر رنگی به جز سبز، فیلتر و الباقی به عنوان ضایعات تخلیه خواهند شد.

  • اندازه چای

این مورد آنچنان کارایی در خصوص محصول چای ندارد. فیلتر سایز یا اندازه در دستگاه های سورتینگ چای کمتر استفاده می شود اما در پروسۀ سورتینگ برنج نقش زیادی ایفا می نمایند.

در خصوص ابعاد و شکل نیز می توان به دستگاه های سورتینگ دیگر نظیر سورتینگ مرغ و ماهی اشاره کرد چرا که در خصوص چای، این موارد بسیار کمتر به کار می آیند؛ مگر آنکه چیزی بسیار بزرگتر از برگ چای توسط دستگاه شناسایی شود.

یک نمونه از دستگاه سورتر چای که عملیات سورتینگ را انجام می دهد

نمونه یک دستگاه سورتینگ چای

۳. کارکرد نوارهای سورتینگ چای

پس از پایان فاز اول سورتینگ چای توسط دستگاه ها، محصولات بر روی ۳ نوار یا سینی ریخته می شوند.

  1. نوار اول وظیفه اش این است که هر چه دستگاه ندیده را بازبینی کند. شیوه کار اینگونه خواهد بود که اگر ضایعاتی در این میان دیده شود، دوباره آن بخش از محصول به دستگاه باز می گردد تا دوباره سورت شود.
  2. وظیفه نوار دوم بازبینی عملکرد نوار اول و خود دستگاه است. به این شکل که اگر دستگاه، ریزبینی دقیقی بر روی برخی قسمت ها نداشت و نوار اول نیز آن را پیدا نکرد، نوار دوم با ریزبینی دقیق تری این کار را انجام دهد.
  3. اما اگر یک دانه ناخالصی یا ضایعاتی از فیلتر یا نوار دوم هم رد شد چه می شود؟ در این مرحله نوار سوم که سنجش بسیار ریز و موشکافانه ای دارد، وارد عمل شده و جز به جزء محصول را بررسی می کند.

وجود ۳ نوار به معنای این نیست که دستگاه یا نوار اول کار خود را خوبی انجام نمی دهند بلکه صرفا برای خروجی یک محصول کاملا خالص و استاندارد است.

در بسیاری از موارد پس از عبور محصول از نوار اول، عین همان را نوار دوم و سوم نیز تایید می کنند و کار با سرعت بیشتری پیش می رود.

فرایند سورتینگ چای به زبان انگلیسی

کارخانه ونیاهو در چین

سورتینگ چای همانطور که قبلا هم گفته شد، به فرایند سورت کردن یا فیلتر کردن چای می پردازد. در ابتدا چند پرسش را در خصوص دستگاه های سورتینگ مرور با هم مرور می کنیم و به هر یک پاسخ می دهیم.

چرا نیاز به سورتینگ چای داریم؟

کار و فرایند فیلتر یا سورت کردن چای ، یک پروسه پیچیده است که باید با دقت انجام شود. همانطور که در مطلب قبل گفته شد، تصور کنید یک فنجان چای سبز یا چای سیاه را در یک زمستان برفی بنوشید.

قطعا آنچه که در وهله اول از چای خود انتظار دارید، بهداشتی بودن آن است. بهداشتی بودن یا در کل استاندارد بودن چای، شما را از نوشیدن آن خاطر جمع می کند.

شما مطمئن می شوید که برگ چای که دم کشیده شده و به فنجان شما راه یافته است، به جز موارد پزشکی معمول که ارتباطی با این مقاله ندارد، سراسر سلامتی به همراه خواهد داشت.

اگر حتی تصور کنید که استکان یا لیوان چای در دست شما، از استانداردهای لازم برخورد نیست چه خواهد شد؟

قطعا حال خوبی نخواهید داشت و لیوان را خالی می کنید. این اتفاق به راحتی می تواند رخ بدهد.

در مزارع چای که مزارع سرپوشیده و حفاظت شده ای نیست و قرار هم نیست به دلیل نور آفتاب که باید بر گیاه بتابد باشد، به جز گیاهی که می بینیم، موجوداتی هم وجود دارند که به این برگها علاقه نشان می دهند.

پشه ها، شته ها، سوسک ها و… همه جانورانی هستند که نمی توان سد راهشان شد و مثلا دیوار کشید که به سمت مزارع نیایند.

آنها حتی زمانی که در پایان عمر خود هستند روی برگ ها می مانند. یا احتمالا در زمان برداشت محصول، می میرند و بقایایشان روی محصول می ماند.

این بقایا در بسیاری از موارد به دلیل کوچک بودن با چشم غیرمسلح دیده نمی شوند.

اینجاست که دستگاه های سورتینگ چای وارد عمل شده و ریزترین ها را جدا می کنند. سورترهای چای، به پیچش موی دقت می کنند!

چای بسته بندی شده و استاندارد چه فرقی با چای فله ای سورت نشده دارد؟

شاید در فروشگاه های زیادی دیده باشید که چای در بسته بندی های مشمایی و به عبارتی فله/کیلویی عرضه می شود. ما نمی خواهیم بگوییم همۀ این چای ها مشکل دارند.

حتی می توانیم بگوییم که بخش اعظم این چای ها به خوبی سورت شده اند. اما اگر یک درصد، سورتینگ مناسب روی آنها انجام نشده باشد چه؟

به همین خاطر بهتر است چای هایی تهیه شود که علامت استاندارد را به روی خود دارند. 

هرچند که بسیاری از برگ های چای یا دمنوش را مردم از باغچه خود می چینند و با یک شستشوی سریع، به مصرف می رسانند اما باز هم به آنچه که مصرف می کنند درصدی اطمینان دارند چرا که با چشم خود می بینند.

مساله آنجاست که ما هر روزه مزارع کشت چای را نمی بینیم و این خاصیت انسان است که همواره به “شنیدن کی بود مانند دیدن” بسنده کرده است.

دستگاه های سورتینگ چای چه مدل هایی دارند؟

شرکت ونیاهو - تولید کننده ماشین های سورتینگ چای

قطعا در یک مقاله نمی توان به طور قطع در این خصوص اظهار نظر کرد چرا که بررسی تمام دستگاه های سورتینگ چای ، زمان بر است و از حوصله خارج!

ولی به طور اجمالی می توان در یک متن اینگونه خلاصه کرد که:

این فناوری منحصر به فرد از نظر وزن به این بخش ها تقسیم می شوند:

وزن های دستگاه های سورتینگ چای در این دسته بندی ها به طور معمول قرار می گیرند.

  1. دستگاه هایی که از ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلو سورت می کنند. (تک لایه)
  2. دستگاه هایی که از ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم را سورت می کنند که اصطلاحا سورتینگ چای دولایه گفته می شود.
  3. و در نهایت دستگاه هایی که از ۴۰۰ کیلوگرم تا ۱ تن را سورت می کنند که اصطلاحا سورتینگ چای سه لایه گفته می شوند.

در مطلب بعدی به سایر امکانات این دستگاه ها پرداخته و بیشتر توضیح داده می شود.

برای آشنایی بصری با شیوه کار کردن و فرایند سورتینگ، ویدیوی کوتاهی را می توانید در اینجا ببینید.

دستگاه های سورتینگ چای ، متنوع و در متدهای مختلفی به بازار عرضه شده اند. اکثر این دستگاه ها تولید کشور چین هستند که فاکتورهای مختلفی برای هر یک تعریف شده است.

به طور کلی برای شناخت دستگاه های متنوع سورتینگ چای ، از جدول های مختلف استفاده می شود که این جدول ها به خریداران، قدرت انتخاب دقیق می دهد.

یکی از شناخته شده ترین دستگاه هایی که توزین برتر بر روی آن تمرکز ویژه ای دارد، دستگاه های پر قدرت شرکت ونیاهو (Anhui Wenyao) است.

شرکت “آنتهوی ونیاهو” یک شرکت فناوری پیشرفته و جدید است که به صورت حرفه ای در زمینه تحقیق و تولید دستگاه های سورتینگ چای ، سورتینگ برنج ، لوبیا ، پلاستیک ، شیشه، سورتینگ مرغ و ماهی و غیره فعالیت می کند.

به طور کل وظیفه ای که دستگاه های سورتینگ چای انجام می دهند، فیلتر کردن تا سر حد ۹۹ درصد چای یا برنج یا سایر اقلام مصرفی و تحویل این اقلام به شکل پاک شده و سالم هستند.

سورتینگ چای یعنی چه و دستگاه های سورتر چه می کنند؟

نمایی از یک دستگاه سورتینگ چای

نمایی از یک دستگاه سورتینگ چای

بهتر است به شکل دقیق این گونه توضیح داده شود. دستگاه های سورتر از جمله سورتر چای و سورتینگ ماهی تمام آنچه که به درد نمی خورند را تسویه می کنند.

توضیح مفصل تر اینگونه می شود. شاید بدانید زمانی که محصول (چای، برنج و…) از زمین برداشت می شود، به همراه آن هر چیزی می تواند باشد. از حشرات گرفته تا هر چیز دیگری که قطعا نمی خواهیم به دست ما برسد. ما هیچوقت از دیدن حشرات در چای خوشحال نخواهیم شد!

اینجاست که این دستگاه ها باید قدرت و دقت خاصی در فیلتر کردن یا همان سورت کردن داشته باشند.

به دستگاهی که این عمل فیلتر کردن را انجام می دهد سورتر و به فرایند این کار سورتینگ گفته می شود.

شرکت توزین برتر ، به طور ویژه بر روی دستگاه هایی کار و فعالیت می کند که بالاترین میزان دقت در سورتینگ چای را داشته باشند.

چه انتظاراتی را می توان از این دستگاه داشت؟

سورتر چای

یک مدل خاص دستگاه سورتر چای ونیاهو

تا اینجا به خوبی دریافتیم که فرایند سورت کردن محصولات، فرایندی است که باید به دقت و ظرافت انجام شود. محصول به دست آمده می بایست استانداردهای لازم را برای مصرف مشتری داشته باشد. از این رو، امکانات دستگاه، اهمیت زیادی دارد.

لازم به ذکر است که دستگاه هایی وجود دارند که توانایی تشخیص بالا در جداسازی حشرات را ندارند یا اگر چنین توانی وجود دارد، آنچنان دقیق نیست.

وجود دوربین های دقیق و حرفه ای در هر طرف دستگاه ها، از امکاناتی است که این دستگاه ها می بایست داشته باشند.

این دوربین ها قطعا از آن مدل دوربین هایی نخواهند بود که بر روی گوشی های تلفن همراه ما نصب است. هرچند که بسیاری از سازندگان اصلی تلفن های همراه، به دلایل تبلیغاتی، با معرفی هر مدل تلفن همراه، عددی هم به عنوان پیکسل درج می کنند، اما در یک کار جدی که به سلامتی مصرف کننده مربوط است، نمی توان از این بازار گرمی ها کرد و بازی های تبلیغاتی انجام داد.

دوربین هایی که مد نظر دستگاه سورتینگ چای است، با مقداری ریزبینی به عدد ۵۴۰۰ پیکسل می رسد.

در مقاله های دیگر، به شکل جزیی تر به بررسی سایر امکانات این دستگاه ها خواهیم پرداخت.

نمایی کوتاه از یک دستگاه سورتینگ چای

دستگاه پرکن پودر کم حجم

دامنه وزن در دستگاه پرکن پودری متفاوت است. گاهی بسته های مورد نظر وزن های اندکی دارند که نیاز است دستگاه مخصوصی برای پرکردن آن تهیه شود. برای این منظور از دستگاه پرکن پودر کم حجم استفاده می شود که وزن های بین ۱۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم را تزریق می نماید.

استفاده از مکانیزم های مختلف تزریق در این دستگاه کار را برای متصدی راحت تر می کند. تایمر، لودیل و کانتر یا تعداد دور ماردون از آن دسته مکانیزم های تزریق هستند که هر یک درصد خطای خاص خود را دارد. باید توجه داشت که سیستم های تزریق با توجه به مواد و درصد خطا به کار گرفته می شود.

استفاده از پره های خورد کن در داخل مخزن پل زدن ماده در هنگام تزریق مانند ادویه جات جلوگیری می کند.
بر روی میز دستگاه از تکیه گاه استفاده شده تا ریزشی در اطراف ظرف صورت نگیرد تا در نتیجه آن ضایعات به حداقل میزان برسد.

عملکرد دستگاه پرکن پودر کم حجم

ظرف یا نایلون را در قسمت فیکسچر نازل قرار داده و پدال را می فشاریم. موتور دستگاه پرکن شروع به کار کرده و پودر به اندزه ای که کاربر از پیش تنظیم نموده به داخل ظرف منتقل می شود. دور موتور در پر کن پودر کم حجم ثابت است.

دستگاه کیسه پرکن

دستگاه های پرکن پودر به چند نوع تقسیم بندی می شود که بسته به چسبنده یا گرانولی بودن آن دستگاه مورد نیاز طراحی و سپس ساخته می شود. نحوه عملکرد تزریق در دستگاه پرکن پودری اغلب به صورت اسکرو مارپیچ است که این امر در انتقال هرچه دقیق و مواد تاثیر چشم گیری دارد.

دستگاه کیسه پرکن برای بسته بندی کیسه های حاوی پودر طراحی شده و حداکثر تا وزن ۵۰ کیلوگرم را پر می کند. استفاده از بازوهای پنوماتیکی در قسمت خروجی برای گرفتن کیسه و لودسل و نمایشگر بر روی دستگاه جهت تنظیم وزن دلخواه از مشخصه های اصلی دستگاه پرکن پودر کیسه. کار با این نوع پرکن بسیار بسیار ساده است.

عملکرد دستگاه کیسه پرکن

کیسه خالی را در بخش خروجی دستگاه قرار داده و پدال را می فشاریم. در این زمان بازوهای پنوماتیکی عمل کرده و کیسه را می گیرند، سپس موتور دستگاه که به اینورتر متصل شده شروع به کار کرده و وزن کیسه را به تنظیم وزن اول می رساند. در داخل تابلو برق می توان دور خروجی موتور را تنظیم کرد.

وزن اول وزنی است که با دور بالا پودر به داخل کیسه تزریق می شود و وزن دوم وزنی است که پودر با سرعت کمتری و برای دقت وزن بالاتری به داخل کیسه منتقل می گردد.

سپس موتور با دور پایین که آن هم قابل تنظیم است پودر را به داخل کیسه تخلیه کرده و پس از اتمام فرمان به یک تایمر داده می شود. پس از آن زمان، کیسه از قسمت بازو پنوماتیکی رها شده و سیکل بعدی آماده اجرا می گردد.

توزین برتر